Industriteknikere

Uddannelsesbro til metalindustrien

Der er mangel på industriteknikere og værktøjsmagere. Indsatsen 'Uddannelsesbro til metalindustrien' vil øge kendskabet og bidrage til meroptag på 50%.

Hvorfor støtter vi

Flere unge skal inspireres til at dreje, bore og fræse i metal. Supportteam Danmark har sammen med folkeskoler og branchen fundet et effektivt greb, som nu kan få endnu flere til at få øjnene op for metalindustriens mange muligheder.

Hvad er formålet

Projektet 'Uddannelsesbro til metalindustrien' vil øge kendskabet til industriteknikeruddannelsen ved hjælp af blandt andet rollemodeller og ved at få flere virksomheder til at melde sig ind i et supportteam.

Meroptag på 50 % over tre år

”Støtten fra Tietgenfonden kommer på et godt tidspunkt, og vil blive bruge brugt på et 3-årigt projekt, der har til formål at udbrede kendskabet til uddannelsen og ikke mindst få flere virksomheder til at melde sig ind i et supportteam,” siger Henning Dam, Uddannelses- og erhvervskonsulent ved Industritekniker.nu.

Han fortsætter; ”Vi skal supplere branchens øvrige tiltag og understøtte regionale tiltag, så vi i fælleskab når målsætningen om et årligt optag på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50% over det aktuelle niveau.”

Kvindelige rollemodeller prioriteres

En af måderne hvorpå man vil få flere unge ind på uddannelsen er med et nyt tiltag, hvor et ambassadørkorps bestående af 12-15 unge lærlinge/nyuddannede industriteknikere skal fortælle andre unge om uddannelsen. Der vil især være fokus på, at få 3-4 kvindelige rollemodeller.

Alle rollemodeller vil blive brugt som trendsættere på de sociale medier. Et fast månedligt honorar skal fange netop de unge, der brænder for at være med i et nationalt projekt, der gør en forskel for metalindustrien.

Fremadrettet vil industritekniker.nu kunne intensivere besøg på skoler, efterskoler og uddannelsesmesser. Her kommer rollemodellerne naturligvis med ud, for det har vist sig at have den bedste effekt, når de fortæller om de avancerede maskiner, de anvender til drejning og fræsning af fremtidens maskiner og værktøj. Det er en uddannelse, som bruger computerstyring og programmering, så de er med til at forme en højteknologisk produktion i Danmark.

Industrivirksomheder over hele landet søges

Henning Dam startede Industritekniker.nu i 2016 i Vejle, hvor han samlede det første supportteam bestående af lokale industrivirksomheder. Denne effektive model, hvor industrivirksomheder samarbejder med kommuner og erhvervsskoler for at udbrede kendskabet til og optimere uddannelsen, har allerede båret frugt i form af en øget tilgang til uddannelsen. Der er nu otte supportteams i Danmark med over 100 medlemmer.

”Vi skal bruge flere industrivirksomheder i hele landet, der kunne tænke sig at få kvalificeret arbejdskraft til deres produktion. De unge er stort set garanteret en praktikplads og et job efter endt uddannelse. Så det er en win-win for virksomhederne og for de unge,” siger Henning Dam, og tilføjer: 

Virksomhederne er meget velkomne til at tage kontakt til mig, hvis man vil vide mere om Supportteam Danmark"
...

Tietgenfonden støtter initiativer, der styrker interessen for og prestigen ved at tage en erhvervsuddannelse.

”Flere unge skal inspireres til at dreje, bore og fræse i metal. Supportteam Danmark har sammen med folkeskoler og branchen fundet et effektivt greb, som nu kan få endnu flere til at få øjnene op for metalindustriens mange muligheder,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Tietgenfonden, som støtter gode liv.

Kort og kontant

Projektnavn
Uddannelsesbro til metalindustrien
Projektejer
Industritekniker.nu
Projektperiode
2018-2020
Støttet med
2,2 mio. kr.
Samlet budget
6,5 mio. kr.

Få mere af vide

Henning Dam
Uddannelses- og erhvervskonsulent
Industritekniker.nu
2169 9561

Kontakt

Nanna Hølge-Hazelton

Nanna Hølge-Hazelton

Projektkonsulent

Rådgivning om støttemuligheder og opfølgning på uddelinger.

4070 3765

Tilmeld nyhedsbrev

Nyt fra Tietgenfonden i din indbakke

Tietgenfondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor virkelyst og vækst er nøgleord. 
 
Vi fortæller om støttemuligheder, uddelinger, giver gode råd til ansøgere og deler projektfaglig viden. Vi skriver, når vi har relevant nyt.