Skills konkurrence

Skills Stafet for efterskolerne i Danmark

SkillsDenmark og Efterskoleforeningen vil øge interessen for erhvervsuddannelser ved at rulle konkurrencen Skills Stafetten ud til 29.000 efterskoleelever.

Hvorfor støtter vi

Skills Stafetten er en mega-event, hvor 29.000 efterskoleelever nu også for mulighed for at afprøve egne praktiske færdigheder. Vi er sikker på, at det giver en god introduktion og smagsprøve på de mange muligheder inden for erhvervsuddannelsesområdet.

Hvad er formålet

Formålet med projektet er at give de unge mod på et uddannelsesvalg, hvor de skal bruge både hovede og hænder. Stafetten er en konkurrence, hvor eleverne på tid gennemfører forskellige håndværksprægede opgaver. Projektet er en god introduktion og smagsprøve på de mange muligheder inden for erhvervsuddannelsesområdet. 

Brug for kloge hoveder og hænder

Mere end 70% af de ca. 63.000 elever i grundskolens 8. klasser kender allerede Skills Stafetten. De har mødt den under det årlige intro-forløb på den lokale erhvervsskole. Meningen med Skills Staffeten, som er udviklet af SkillsDenmark, er at give de unge mod på et uddannelsesvalg, hvor de skal bruge både hovede og hænder. Stafetten er en konkurrence, hvor eleverne på tid gennemfører forskellige håndværksprægede opgaver. 

Nu får de 29.000 elever på landets efterskoler også mulighed for at være med. Efterskolernes elever er fordelt på 8. – 10. klasse.

"Efterskolerne er optagede af, at alle unge skal have den bedst mulige vejledning om uddannelses- og karrierevalg. Derfor er vi stolte af og glade for samarbejdet med SkillsDenmark og støtten fra Tietgenfonden", siger Bjarne Lundager Jensen, direktør i Efterskoleforeningen.

Mange efterskoler arbejder allerede med at styrke fokus på erhvervsuddannelserne, fx ved udbyde linjefag indenfor EUDs hovedområder og gennem tættere samarbejde med erhvervsskoler og erhvervsgymnasier. Her er Skills er en oplagt mulighed for at udvide paletten og bringe eleverne endnu tættere på håndværk i praksis.

Pilotprojekt på nordjyske efterskoler

SkillsDenmark og Efterskoleforeningen har kørt et pilotprojekt med Skills Stafetten på de nordjyske efterskoler siden 2016, som i 2017 blev udvidet med efterskolerne i Midtjylland. Hvert år siden har efterskolerne afholdt deres egen DM-finale i forbindelse med DM i Skills.

Med støtten på 1,9 millioner kroner fra Tietgenfonden går Efterskoleforeningen og Skills Denmark i de næste to år ud med et landsdækkende koncept, der er udviklet af Skills Stafetten. Konceptet omfatter særlige introdage på skolerne, hvor eleverne både møder konkurrencedelen, får vejledning med deltagelse af unge rollemodeller fra EUD og arbejder praktisk med forskellige håndværk

"Vi er meget glade for støtten fra Tietgenfonden, for selv om både vi og Efterskoleforeningen lægger egne kræfter i, var projektet ikke blevet så flot som det nu tegner," siger SkillsDenmarks direktør Simon Neergaard Holm. 

”Skills Stafetten er en mega-event, hvor 29.000 efterskoleelever nu også for mulighed for at afprøve egne praktiske færdigheder. Vi er sikker på, at det giver en god introduktion og smagsprøve på de mange muligheder inden for erhvervsuddannelsesområdet,” siger Henrik Lehmann Andersen om hvorfor fonden har valgt at støtte.

SkillsDenmark er en non-profitorganisation der arbejder for øget fokus på EUD gennem konkurrencer som Skills Stafetten og DM i Skills.

Kontakt for mere information:

Vejledningskonsulent Lis Brok-Jørgensen, Efterskoleforeningen, tlf. 33 12 86 80, mail lbj@efterskoleforeningen.dk

eller projektleder Per Hansen, SkillsDenmark tlf. 51 16 15 15, mail perh@skillsdenmark.dk.

Kort og kontant

Projektnavn
Skills Stafet for efterskolerne i Danmark
Projektejer
Skills Denmark
Projektperiode
2019-2021
Støttet med
1,9 mio. kr.
Samlet budget
2,7 mio. kr.

Få mere af vide

Per Hansen
Chefkonsulent
Skills Denmark
5116 1515

Kontakt

Nanna Hølge-Hazelton

Nanna Hølge-Hazelton

Projektkonsulent

Rådgivning om støttemuligheder og opfølgning på uddelinger.

4070 3765

Tilmeld nyhedsbrev

Nyt fra Tietgenfonden i din indbakke

Tietgenfondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor virkelyst og vækst er nøgleord. 
 
Vi fortæller om støttemuligheder, uddelinger, giver gode råd til ansøgere og deler projektfaglig viden. Vi skriver, når vi har relevant nyt.