Elever på turné med kreative værker

Projektet GNIST vil skabe fascination med nye udstillinger og samarbejder på tværs af fagligheder på erhvervsskolerne med afsæt i bæredygtighed.

Nyhed

Elever udstiller løsninger i mobil trailer på festivaler og i byrum

I foråret 2024 triller en funklende ny trailer, som har fået navnet ”GNIST”, ud på landevejen. Traileren er en form for mobiludstilling med produktioner – eller værker – af elever fra TEC – Technical Education Copenhagen og RTS – Roskilde Tekniske Skole.

Værkerne skal vise, hvordan man i de tekniske håndværksfag arbejder innovativt med løsninger, der bidrager til en grønnere og mere bæredygtig verden.

Elevernes faglige stolthed er omdrejningspunkt for produktionen af værkerne i GNIST-traileren. Eleverne arbejder på tværs af fag, hvilket skal give dem et stærkere fællesskab og vigtige kompetencer i forhold til at tænke kreativt sammen.

Det er foreningen ATOPOS, der står bag projektet. ATOPOS samarbejder med kulturorganisationer, der har de unge som målgruppe. Traileren kommer blandt andet til at stå på festivaler, messer og museer.

Vi har udviklet projektet sammen med elever, der ønsker at arbejde med det virkelighedsnære rum. Samtidig ønsker de at løse samfundsmæssige og bæredygtige udfordringer sammen med andre håndværksfag,”
siger Cecilie Marie Høg, projektleder i ATOPOS.

ATOPOS arbejder brugerinddragende i krydsfeltet mellem kunst, kultur og viden – og med et tværfagligt afsæt.

“Vi glæder os til at komme ud og vise vores projekter frem på bl.a. festivaler. Vi vil gerne vise, hvad vi laver og inspirere nogle af de unge, der er i gang med at finde ud af, hvad de vil i fremtiden,”
siger eleven Frederik Pedersen, der uddanner sig som automatiktekniker.

Faglig stolthed

Værkerne i GNIST-traileren bliver løbende skiftet ud, så der hele tiden præsenteres nye udstillinger og løsningsforslag. Fælles for dem er, at de alle viser konkrete bæredygtige løsninger, hvor håndværkere samarbejder innovativt.

“Vores vision for projektet er at skabe engagement og glæde blandt eleverne fra TEC og RTS, og vi tror på, at det har en direkte og stærk betydning for trivslen,“
fortæller projektleder i ATOPOS, Sara Buhl.

Det tværfaglige element giver eleverne mulighed for at interagere på nye måder, når de går sammen om at skabe udstillinger fra idé til præsentation.

Det tværfaglige element giver eleverne mulighed for at interagere på nye måder, når de går sammen om at skabe udstillinger fra idé til præsentation.
siger Cecilie Marie Høg.

Traileren kan besøges for første gang i foråret 2024.

Kort og kontant

Projektnavn

GNIST

Projektejer

ATOPOS

Projektperiode

2024-2025

Støttet med

2,1 mio. kr.

Få mere af vide

Cecilie Marie Høg
Projektleder
ATOPOS
2548 9191

Tilmeld nyhedsbrev

Nyt fra Tietgenfonden i din indbakke

Tietgenfondens nyhedsbrev er til alle, der arbejder med projekter, hvor virkelyst og vækst er nøgleord. 
 
Vi fortæller om støttemuligheder, uddelinger, giver gode råd til ansøgere og deler projektfaglig viden. Vi skriver, når vi har relevant nyt.